2024 Yerel Seçim Dosyası: Vatan Partisi

Doğu Perinçik’in partisi Vatan Partisi oy oranı bakımından son seçimlerde 20. oldu. Usta bir manipülatör olan Doğu Perinçek kandırdığı diğer parti liderlerinden devşirdiği itibarla yıllardır sanki bir siyasi güçmüş gibi hareket etti. Ve ne yazık ki devlet erkinin bazıları bunu sahi zannederek ona önem atfetti.

Vatan Partisi‘S’nin son seçimlerde aldığı oy oranı ile ipliği pazara çıktı. 85 milyon 279 bin 553 nüfuslu Türkiye’de seçmen statüsünde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 vatandaş bulunuyor. Son seçimlerde oy kullanan 48 milyon 256 bin 541 seçmenden 46 milyon 46 bin 499 oy geçerli sayıldı. Doğu Perinçek’in Vatan Partisi ise 43.240 oy ile tüm oylar arasında onbinde 9’luk bir oran elde edebildi. Böylece tüm partiler arasında 20. olabildi.

Doğu Parinçek’in partisinin tüm Türkiye’den alabildiği oy oranını gözünüzün önünde canlandrırabilmeniz için bu sayının ancak bir stadyum doldurabildiğini bilin.

Vatan Partisi’nden daha çok takipçisi olan pop müzik sanhatçıları var. Onların konserleri bile Doğu Perinçek’in partisini takip edenlerden daha fazla.

Rakamlar yalan söylemez. Böylece anlaşıldı ki Türk vatandaşı Vatan Partisi ve Doğu Perinçek’e inanmıyor ve idare etmesi için bir tane bile büyükşehir, şehir, ilçe ve belde belediyesini onlara vermedi.

Kısacası takke düştü kel göründü.

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to site top